vrijdag 25 februari 2011

Runa's Movie Collection: The Black Swan

The Black Swan, een film die je meevoert vanaf het allereerste moment én blijft boeien tot het laatste moment. Tenminste... Dat was voor mij het geval, niet iedereen zal direct enthousiast staan te springen bij de vele balletscènes, de tutu's en de strijd voor de rol van je leven, die de boventoon voert.


The Black Swan gaat over Nina, een jonge vrouw die droomt van een doorbraak in de balletwereld. Wanneer zij de kans krijgt om de hoofdrol te vertolken in het beroemde Zwanenmeer begint voor haar een periode van oefenen, oefenen en nog meer oefenen.

Dat Nina een goede balletdanseres is, is direct te zien: de witte zwaan danst zij met passie en perfectie. Maar tegenover de witte zwaan staat de zwarte zwaan. Is Nina in staat om de duistere krachten van deze zwaan op het podium neer te zetten?

Naarmate de tijd verstrijkt komt de zwarte zijde van de lieve Nina steeds meer naar boven, wat destructieve gevolgen heeft voor Nina en haar passie.

Nina streeft gedurende de hele film naar perfectie, uiteindelijke vindt Nina de perfectie waar ze zo naar heeft verlangd, en dat eindigt natuurlijk in een prachtige slotscène.

Thomas Leroy: "What did you do? What did you do?"
Nina Sayers: "I felt it!"
Thomas Leroy: "What?"
Nina Sayers: "I was perfect!"
In deze film zijn de prachtigste quotes verwerkt, mijn favoriete quotes vind je hieronder:

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."

"The only person standing in your way is you. It's time to let her go. Lose yourself."

"And...come on! Forget about control, Nina! I wanna see passion! Come on!"Geen opmerkingen:

Een reactie posten