woensdag 19 januari 2011

Blond Amsterdam (bijna) 10 jaar!

Het is bijna zover: Blond Amsterdam is jarig! Wanneer heel Nederland in de ban is van Valentijnsdag mogen de twee Brabantse blonde ontwerpers een heel ander feestje vieren... Want op 14 februari bestaat Blond Amsterdam 10 jaar!


Ik vraag me af hoe het leven van de twee meiden er 10 jaar geleden uitzag, er zal vast veel veranderd zijn in de tussentijd. Ze zijn ouder, wijzer en... bekender. Ze hebben hun eigen winkel en hun assortiment is gegroeid. Zouden ze dit succes 10 jaar geleden verwacht hebben? Persoonlijk denk ik van niet, waarschijnlijk was succes en een eventuele doorbraak iets waarvan ze alleen maar konden dromen.
En nu is hun droom werkelijkheid geworden... Wat is er mooier dan dat mensen jouw servies sparen? Dat mensen genieten van een kopje thee uit jouw bekers en eten van jouw borden? Dat er geslapen wordt onder jouw dekbedden en gedroomd wordt op jouw kussens? Wat is er mooier dan dat jouw creaties geassocieerd worden met vrolijkheid en gezelligheid? Niets toch?!

Greetz.nl interviewde de meiden van Blond Amsterdam, hun uitleg over het ontstaan van Blond is als volgt: "Na onze opleiding aan de Kunstacademie kwamen we via een wederzijdse vriend pas met elkaar in contact. We deelden de passie voor schilderen en zijn bijna 10 jaar geleden begonnen met schilderen in een klein atelier aan de Amsterdamse Spuistraat. Mensen die langs ons atelier liepen wilden graag zien wat we aan het maken waren en reageerde erg enthousiast. Zodoende hebben we er een atelier/winkel van gemaakt. In het begin schilderden we vooral veel aardewerk en schilderijen in opdracht. Na een samenwerking met Maggi zijn we met onze huidige producent in aanmerking gekomen die ons servies in productie heeft genomen."


Op zaterdag 12 februari geeft Blond een feestje, waarbij iedereen welkom is in de winkel in Amsterdam. Vrijhouden dus!Geen opmerkingen:

Een reactie posten