maandag 21 maart 2011

Runa's Movie Collection: Ondine

Ondine is een speelfilm met Colin Farrel in de hoofdrol als Syracuse, een Ierse visser/stoere zeebonk, die op een dag een hele bijzondere vangst ontdekt in zijn vissersnetten, namelijk een jonge en verwarde vrouw, Ondine. Ondine heeft geen idee wie ze is of waar ze vandaan komt. Syracuse besluit de vrouw te helpen en hij geeft haar onderdak, eten, kleren en gezelschap.

Ondertussen verteld hij zijn dochter, Annie, over zijn avonturen. Zijn dochter (eigenwijs en lekker bijdehand) constateert na enige tijd dat de mysterieuze vrouw een Selkie* moet zijn aangezien zij ervoor zorgt dat Syracuse stapels vissen vangt door te zingen in een geheimzinnige taal, ze zich het meest thuis voelt in- of op het water en niemand haar lijkt te kennen.

* Volgens deze Ierse mythe kan een zeehond veranderen in een mens door zijn/haar huid af te leggen, door de huid vervolgens te verstoppen kan de Selkie op het land blijven leven.


Zowel Syracuse als Ondine beginnen steeds meer te geloven in de verhalen van Annie. Maar wel of geen Selkie... Het stel wordt al snel verliefd op elkaar. Een aantal onverwachte en spannende gebeurtenissen zorgen echter niet alleen voor meer duidelijkheid, maar ook voor grote problemen...

Eén van mijn favoriete stukjes:
 
  Syracuse: "How long are you staying?
"
Ondine: "Depends, I guess.
"Syracuse: "On what?"
Ondine: "On you."
Syracuse: "On me? It depends on me, you can stay forever.
"Ondine: "Forever?
"
Syracuse: "Forever, happily ever after, once upon a time..."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten